Skoinlägg och hålfotsinlägg undviker skador och ger mer drag i galoscherna vid träning

Åh vad jag älskar mitt liv. Jag har en välmående familj som innefattar en fru och två barn där båda barnen tillsammans med mig bara älskar fart och fläkt. Det spelar ingen roll om det är när vi ska åka och handla eller om vi springer och tränar tillsammans. Viktigast är som vi säger att hålla ett högt tempo med ett jäkla drag när vi tränar i alla fall. Normalt sett så är min stora passion yoga men andra aktiviteter brinner jag också för.

Något som jag uppmärksammat de senaste gångerna när jag tränat är att jag börjar få ont både lite här och där efteråt. Till en början trodde jag det bara var träningsvärk eller överbelastning och att det går över bara jag vilar några dagar extra. När jag efter 12 dagar fortfarande hade känningar på samma ställen så åkte jag till en sjukgymnast för att se om han kunde rätta till det.

Han bad mig att först springa på ett rullband och sedan stå med fötterna ihop på en specialplatta för att kolla fötterna sa han. Han kunde ganska snabbt konstatera att jag hade problem med mina hålfötter. Om jag bara hittade ett bra skoinlägg med uppbyggda stöd så skulle problemen avta inom ett par veckor. Sagt och gjort, så åkte jag till en återförsäljare till springyard.se och köpte ut tre par hålfotsinlägg. En till joggingskorna och två olika till mina tennisskor och mockaskor. Samtidigt som jag hålfotsinlägg passade jag på att köpa skyddskläder för kvinnor, på så sätt har jag alltid kläder som syns i mörkret när jag ska ut och gå.

Nu såhär efter 3 veckor har jag inga problem alls utan jag och barnen kom precis tillbaka efter en löprunda på dryga milen, som glädjande nog gick som en dans. Att det var så enkelt att bota mina skador genom att sätta in hålfotsinlägg hade jag inte trott.