Yoga som healing mot flyttstäd-skador vid flyttstädning.

Yoga måste ändå vara en av de skönaste tränings- och stretchformer. Inte nog med att man tränar upp styrkan och uthålligheten, utan man blir också betydligt mycket rörligare i kroppen över lag. Som om inte det vore nog så sägs det att man även hittar en så kallad inre frid själsligt och jag kan bara instämma och hålla med. 

Jag har hållit på med Yoga så länge jag kan minnas och det började egentligen efter att jag kikat på ett youtubeklipp för en massa år sedan som handlade om en tjej som sträckt ryggen när hon höll på med flyttstädning av sin lägenhet. Tjejen på filmen intervjuades och hon berättade om hur illa hennes kropp mådde efter det flyttstäd hon uppenbarligen inte var tillräckligt stark i kroppen för att klara av. Hon berättade dels om hur man inte skulle göra och vilka kroppsrörelser som var mer eller mindre farliga för belastningsskador. Sen berättade hon även om alla fördelar det innebar att utföra yoga. Jag blev helt såld på både filmen och idén, och har som sagt hållit på med det sedan dess.

I dagsläget skulle jag inte ens tänka tanken att ta bort träningsformen yoga ur min veckoliga vardag. Bara tanken som slår en på morgonen om att få träna efter arbetet kan ge dopaminer för hela dagen. Jag kan verkligen starkt rekommendera att pröva om ni inte gjort det innan. Det är livselexir!